Posadzone i zjedzone

środa, 18 lutego 2015

Makaron z ziołowo - śmietanowym sosem


Dzisiaj szybciutko podaję przepis na wykorzystanie wspomnianej TUTAJ reszty obiadowego sosu. Ugotowałam makaron, a w czasie jak się gotował, wrzuciłam do sosu pokrojoną zieleninę i podgrzałam całość.
Tym sposobem obiad powstał w 10 minut. Tak jakoś z wiosną mi się skojarzył... :)

Makaron z ziołowo - śmietanowym sosem
3 porcje

reszta sosu z pieczarkami i porem (czyli pół porcji z TEGO przepisu)
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 duża garść posiekanej roszponki
1 garść porwanej cykorii radicchio (dla koloru), może być więcej roszponki w zamian
sól, pieprz

Ugotować dowolny makaron.
Sos podgrzać w garnku tak, aby było mocno ciepły. Zdjąć z palnika i dodać wszystkie składniki. Wymieszać i przyprawić solą i pieprzem.
Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem.



2 komentarze:

  1. Smakowite danie i pyszny pomysł na makaron.
    Pozdrawiam Cię Kasiu!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu, dziękuję i również pozdrawiam!

      Usuń

Serdecznie dziękuję za wszystkie komentarze :)