Posadzone i zjedzone

czwartek, 23 października 2014

Pierś z kurczaka z przyprawą do gyrosa


Dzisiejszy przepis, to szybkie, pyszne danie, które bardzo lubimy. To jedno z ulubionych dań naszego dziecka.
Często robię pierś z kurczaka w takiej właśnie postaci, jako odmianę do kotletów z kurczaka, które są również jednym z najlepszych szybkich dań obiadowych w środku pracowitego tygodnia.
Do tego świetnie pasuje marchewka z groszkiem, na która przepis jest TUTAJ :)

Pierś z kurczaka z przyprawą do gyrosa

1 podwójna pierś z kurczaka
1 cebula
1 łyżeczka przyprawy do grosa (używam Kamis)
jeśli trzeba – odrobina soli

Piersi z kurczaka pokroić w niedużą kostkę, włożyć do miski i posypać przyprawą.

Na oleju przysmażyć cebulę pokrojoną w półplasterki, jak zacznie się rumienić, dodać mięso. Smażyć, aż mięso będzie rumiane. Jeśli trzeba – dosolić  Podawać z ryżem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za wszystkie komentarze :)