Dziś szybki przepis na proste babeczki. Zwykłe waniliowe
babeczki udekorowane bitą śmietaną i czekoladowymi kropelkami.
Smacznego!
Babeczki
waniliowe
16 szt.
125 g miękkiego masła
125 g zwykłego cukru
3 średnie jajka
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
¼ szkl. letniego mleka
200 g przesianej mąki tortowej
1 i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
1/8 łyżeczki soli
16 szt.
125 g miękkiego masła
125 g zwykłego cukru
3 średnie jajka
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
¼ szkl. letniego mleka
200 g przesianej mąki tortowej
1 i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
1/8 łyżeczki soli
3
łyżki czekoladowych kropelek
Śmietana
200
ml śmietany kremówki
1,5
łyżki cukru pudru
1-2
łyżki czekoladowych kropelek do dekoracji
Piekarnik nagrzać do
Po
wystudzeniu udekorować śmietaną ubitą z cukrem i posypać czekoladowymi
kropelkami.
Niby takie zwykłe, a jakie smaczne! :)
OdpowiedzUsuńEwo, dziękuję :) Smaczne :) Pochwała prostoty!
Usuń